Пламен Христов

Пламен Христов

СПЕЦИАЛИСТ ПО ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ И ХРАНЕНЕ, ПЕРСОНАЛЕН ФИТНЕС ТРЕНЬОР

Възпитаник съм на Национална Спортна Академия и Нов Български Университет.

Неколкократен шампион по класически културизъм на България и финалист на три световни първенства, Майстор на спорта по културизъм и фитнес, Вицепрезидент на WFF-WBBF Bulgaria, Преподавател във Фитнес Академия България.

Сертифициран треньор и нутриционист съм.

Автор съм на множество публикации в областите философия и психология на двигателната активност, трениране, спортно и здравословно хранене.

Истинската ми страст са философията и психология на двигателната активност! Целенасочените ми наблюдения в тази посока, дадоха живот на множество статии и текстове, които могат да бъдат използвани като наръчник за здравословен начин на живот и правилно отношение към себе си, активностите, мястото и ролята ни във вселенски план!

Сериозният ми интерес към двигателната активност се зароди още по време на обучението ми в Националната Спортна Академия. Започнах да тренирам себе си и на практика прилагах натрупаните академични познания и разбира се много чужд опит. Развивах своите познания за трениране и хранене също и в психологически и дори философски план и по-късно започнах да прилагам всичко това в работата с моите възпитаници. Така се роди и концепцията за здравословен начин на живот – Body Active!

Писател и поет съм, търсенията ми в тази посока доведоха до множество публикувани мои разкази, участия в литературни конкурси, четения и събития свързани с литературна дейност.  Член съм на ред писателски групи и форуми. Развивам свой литературен блог – „Неслучайни игри с думи…“, но имам публикации на свои текстове и в чужди издания и сайтове.

Търсенето на творческа изява е част от разбирането ми за отлична реализация!

Разбирането ми за здравословен начин на живот, далеч надхвърля границите на добрата активност и правилното хранене. Позицията ми в това отношение включва също и развиване и съчетаване на всички заложби, които хората притежават – изкуства, наука и всичко, което дава усещанe за развитие, надграждане или просто удовлетворение от умело вложени усилия!